Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου Ηπειρωτών στο "Τιάλειο Γηροκομείο"

Τα Χριστούγεννα είναι Αγάπη και μόνο αγάπη για τον πλησίον μας.
Και την αγάπη αυτή, ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης επέλεξε να την δείξει στους τρόφιμους του “Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου”, παρουσιάζοντας χορούς από την Ήπειρο και Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα χορευτικά του τμήματα .

Σε συνεννόηση με την Διοίκηση του Γηροκομείου διοργάνωσε την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 κι ώρα 15.30 εορταστική εκδήλωση στην κεντρική αίθουσα του Ιδρύματος με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η παρουσία των παιδιών με τις παραδοσιακές τους στολές, έδωσε ένα ξεχωριστό γιορτινό τόνο κι αποτέλεσε το καλύτερο δώρο για τους ηλικιωμένους. Η ζωντάνια και η νιότη των παιδιών γέμισε με συναισθήματα συγκίνησης και νοσταλγίας τον χώρο του γηροκομείου δίνοντας χαρά σε όσους παρακολούθησαν την γιορτή.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν μάλιστα η στιγμή, όπου οι ηλικιωμένοι του Ιδρύματος, συμμετέχοντας στην γιορτή τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια ενώ οι συμβουλές και οι ευχές που έδωσαν στα παιδιά, με τον δικό τους άμεσο και ζεστό τρόπο, ήταν το ανέλπιστο δώρο που έλαβαν μικροί και μεγάλοι.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης κ.Τσιάντας Κωνσταντίνος τόνισε πως σκοπός του Συλλόγου δεν είναι μόνο οι ετήσιοι χοροί αλλά και η παρουσία του σε κοινωνικές εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες προάγεται ο πολιτισμός και τα νεαρά μας μέλη μαθαίνουν να είναι πιο κοντά στους συνανθρώπους μας.

Η προσφορά γλυκών, κρασιού και τροφίμων από τα μέλη του Συλλόγου αποτελεί μικρό δείγμα σεβασμού και θύμησης για τους ανθρώπους αυτούς, που η ζωή για διάφορους λόγους τους έφερε μακριά από τα δικούς τους αλλά κοντά σε μια άλλη, μεγάλη και ζεστή οικογένεια για την οποία με αγάπη και μεράκι φροντίζουν οι υπάλληλοι του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου.

Από την πλευρά του “Τιάλειου Εκκλησιαστικού Γηροκομείου”, το λόγο έλαβε η διευθύντρια
κα Γεσθημανή Κεντεποζίδου, η οποία ευχαρίστησε τον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης για την εκδήλωσή του αυτή.
Η γιορτή αυτή είναι τόσο σημαντική για τους παππούδες και τις γιαγιάδες είπε χαρακτηριστικά η κα Κεντεποζίδου, που θα αποτελέσει μια ευχάριστη συζήτηση στις παρέες τους για μέρες.

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου  Ηπειρωτών στο "Τιάλειο Γηροκομείο"
ο Πρόεδρος του Συλλόγου, ο Ιερέας και η Διευθύντρια του Γηροκομείου
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Συλλόγου  Ηπειρωτών στο "Τιάλειο Γηροκομείο"
Your rating: None Average: 5 (1 vote)