Κανάλι YouTube

Είσοδος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ
«ΑΠΕΙ ΡΩΤΑΝ»
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης ιδρύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1986 στην πόλη της Κοζάνης και είναι μέλος της Πανειπηρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος .
Η έγκριση του καταστατικού έγινε με την αρ.480 / 1986 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης
 
Πρώτη Προσωρινή Διοικούσα επιτροπή
  1. Τσιάντας Κωνσταντίνος
  2. Παπαδημητρίου Κασσιανή
  3. Τζώρτζης Γεώργιος
  4.  Γεωργίου Αριστοτέλης
  5.  Γεωργίου Βασιλική

 
Πρώτη Τροποποίηση Καταστατικού
Έγινε με την αρ.526 / 2008 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης. κατόπιν της αρ. 12/1-12-2007 απόφασης της Γενικής συνέλευσης των μελών του Συλλόγου
 

 
Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης   δραστηριοποιείται ενεργά και αδιάλειπτα στα πολιτιστικά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής της Κοζάνης με πλήθος πολιτιστικών και λοιπών εκδηλώσεων φροντίζοντας για την διατήρηση και διάδοση της παράδοσής μας.
 
Μεταξύ των άλλων διοργανώνει σε ετήσια βάση γνήσιους παραδοσιακούς χορούς με παραδοσιακές ηπειρώτικες ορχήστρες , εκδίδει ημερολόγια, συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κοζάνης την Αποκριά και στα Λασσάνεια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
 
Διατηρεί τρία χορευτικά τμήματα , ένα παιδικό , ένα εφηβικό κι ένα για ενήλικες .
 
Ένα από τα σημαντικότερα έργα του, είναι η δημιουργία του Πάρκου των Ηπειρωτών , σε χώρο παραχωρημένο από τον Δήμο Κοζάνης , πλησίον των ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας, τρία χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης . 
 
Στον εν λόγω χώρο , μεταξύ των άλλων υπάρχει μικρή Εκκλησία η οποία ανεγέρθηκε και αγιογραφήθηκε με δαπάνες των μελών και φίλων του Συλλόγου.
Τα θυρανοίξια της εκκλησίας τελέσθηκαν το Σεπτέμβριο του 2008 ,από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλο.
 
Στο χώρο του Πάρκου επίσης,   εκτελούνται διάφορες εκδηλώσεις την Καθαρή Δευτέρα , στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο όνομα του οποίου εορτάζει η Εκκλησία και σε άλλες χρονικές στιγμές με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.
 
Στους άμεσους στόχους του Συλλόγου είναι:
 
Η δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στο χώρο του Πάρκου και η ετήσια καθιέρωση πανηγυριού στα πλαίσια των Λασσανείων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

 

Your rating: None Average: 4.4 (13 votes)

Νέα του Συλλόγου