Κανάλι YouTube

Είσοδος

προλογίζει, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλος

ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλος

Αγαπητοί μου,
 
Ευχαριστώ για την επιστολή σας και χαίρομαι που θελήσατε να με κάνετε κοινωνό της προσπάθειας του Συλλόγου σας να υπηρετήσετε τα ιδανικά και τις αρχές του έθνους μας. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου δεχθήτε και την επισκοπική ευχή μου, μακάρι όλοι οι συνέλληνες να το βλέπωμε έτσι. Μακάρι όλοι μας να μην ξεχνάμε πως είμαστε ορθόδοξοι χριστιανοί και Έλληνες.
 
Μακάρι όλοι μας να πιστεύωμε στην Εκκλησία και στην Πατρίδα μας. Η Εκκλησία δεν θα χαθή, όπως δεν χάθηκε ποτέ, γιατί είναι του Θεού. Αλλά η Πατρίδα μας, χωρίς την πίστη μας και τη φιλοπατρία μας μπορή να πάθη πολλά και μεγάλα κακά. Γι’ αυτό είναι σήμερα ίσως περισσότερο αναγκαίο ο Ελληνικός λαός και οι αρχηγοί του οι μικροί και οι μεγάλοι να μην ξεχνάμε τις ευθύνες μας. Ο τόπος μας, ο τόπος καταγωγής σας η Ήπειρος, η χώρα μας, η πατρίδα μας έχουν ανάγκη από την αγάπη μας.

Ως προς δε το ιδιαίτερο χρώμα που θέλετε να δώσετε στην ιστοσελίδα σας με τους Αγίους της Ηπείρου νομίζω ότι αξίζει να σας θυμίσω ότι οι άγιοι της Εκκλησίας και μεταξύ αυτών οι Άγιοι της Ηπείρου έχουν αφήσει ανάμεσά μας ανεξίτηλα τα ίχνη της διαβάσεώς τους. Οι ξεχωριστές και υπέροχες αυτές προσωπικότητες υλοποίησαν με την όλη τους ζωή κάθε ευαγγελική αρετή και αναδείχθηκαν ιδεώδη πρότυπα προς μίμηση και ασφαλείς οδοδείκτες στο στενό και δύσκολο δρόμο μας προς την αιωνιόητα.
 
Οι άγιοι ευαρέστησαν στο Θεό, και έτσι έχουν παρρησία ενώπιον του Κυρίου. Για το λόγο αυτό προσβλέπουμε σ’ αυτούς και ζητούμε την ικεσία τους και τις πρεσβείες τους προς το Θεό με τις προσωπικές μας προσευχές, τις ιερές Ακολουθίες και τους εξαίσιους ύμνους, τους οποίους θεόπνευστοι και σεμνοί ποιμένες και μελωδοί συνέταξαν και συνέθεσαν. Στη ζωή των αγίων κάθε επισκέπτης της ιστοσελίδας σας, αλλά και κάθε χριστιανός, βλέπει τη γνησιότητα της πραγματικής και αληθινής χριστιανικής ζωής.
 
 
Άρα κάθε επαφή με τους αγίους και τους βίους των, όχι απλώς θα είναι χρήσιμη και ωφέλιμη στους χρήστες της ιστοσελίδας σας, αλλά μπορεί να γίνει το ξεκίνημα για μία πιο ουσιαστική σχέση μαζί τους και δι’ αυτών με την Εκκλησία.
 
Έχει λεχθεί ότι τα Συναξάρια είναι λειμώνες πνευματικοί, οι οποίοι τρέφουν πλουσιοπάροχα τους πιστούς. Αποτελούν μία πρωτότυπη και θαυμαστή πραγματικά, ηθική και πνευματική εγκυκλοπαίδεια, μέσα στην οποία κάθε αγωνιζόμενος χριστιανός βρίσκει υλοποιημένη και εφαρμοσμένη κάθε εντολή του Κυρίου, κάθε αρετή, όλη τη χριστιανική ζωή. Στα Συναξάρια βρίσκει ο πιστός όλα εκείνα τα τέλεια ηθικά πρότυπα που αξίζει να μιμηθεί.
 
Κλείνοντας, επιτρέψτε μου και πάλι να σας συγχαρώ και να ευλογήσω την ανιδιοτελή προσπάθειά σας, ευχόμενος και προσευχόμενος ο Κύριος να σας ενδυναμώνει ώστε να φανήτε χρήσιμοι για τους νέους και τους άλλους συμπολίτες μας.
 
 
Μετ’ ευχών εν Κυρίω
 
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 
 
 
Ο ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 
 
 
 

Your rating: None Average: 3.4 (5 votes)

Νέα του Συλλόγου