ΟΛΟΛΕΥΚΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
15 Φεβρουαρίου 2010 - ΟΛΟΛΕΥΚΗ Η ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Απόκριες με χιόνι , έχουμε κάνει πολλές φορές στην Κοζάνη αλλά τόσο πολύ χιόνι την ημέρα της Αποκριάς μόνο οι παλαιοί έχουν να θυμούνται .
Και όπως ήταν φυσικό, η Καθαρά Δευτέρα ήταν ολόλευκη.
Το χιόνι στο πάρκο των Ηπειρωτών , όπου είχαν προγραμματισθεί οι εκδηλώσεις ήταν τόσο πολύ που καθιστούσε απαγορευτική την πρόσβαση των επισκεπτών στο χώρο του Πάρκου.
Για τον λόγο αυτό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας από νωρίς φρόντισαν να μεταφέρουν τα νηστίσιμα και τις ετοιμασίες που είχαν κάνει στα γραφεία του Συλλόγου για να γίνει εκεί ο εορτασμός της Καθαρής Δευτέρας.
Η προσέλευση του κόσμου στα γραφεία μας , σε συνδυασμό πάντα με την κακοκαιρία και το πολύ χιόνι στους κεντρικούς δρόμους και τα στενά της πόλης μας, υπήρξε ικανοποιητική.
Η ζεστασιά μεταξύ των παρευρισκομένων , η μουσική , τα πειράγματα και οι ευχές για την Σαρακοστή ήσαν τα κυριότερα στοιχεία της εκδήλωσης.
Και επειδή πίσω από κάθε εμπόδιο , που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο καιρός , κρύβεται κάτι καλό , μετά το τέλος του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας , ο Σύλλογός μας επισκέφθηκε για μια ακόμη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα το Γηροκομείο της πόλης μας, όπου αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές με τους τρόφιμους και το προσωπικό του Ιδρύματος προσφέροντας τα νηστίσιμα που είχε στην διάθεσή του και που δεν μπόρεσε να προσφέρει στα μέλη του.


















