το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στην "Κοσμοκίνηση", ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Ηπειρωτών

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης διοργανώνει το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 , τον ετήσιο χορό του στο οικογενειακό κέντρο «Κοσμοκίνηση». Το χορό θα πλαισιώνει κι εφέτος η «Ηπειρώτικη Ζυγιά» του Ηλία Πλαστήρα, η οποία χρόνο με τον χρόνο εντυπωσιάζει με τα παραδοσιακά της ακούσματα όλο και περισσότερους φίλους της Ηπειρωτικής μουσικής παράδοσης.

Σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για όλους μας η προσπάθεια του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό τις δραστηριότητές του αποκλειστικό στόχο έχει να αναδείξει τις πατροπαράδοτες αξίες μας.

Κι αν στο πολύ κοντινό μας παρελθόν οι λέξεις, αξία, διατήρηση, διάδοση και συνέχιση της "πολιτιστικής μας παράδοσης και κληρονομιάς" βρισκόταν στην κορυφή του λεξιλογίου για κάθε εκδήλωση, σήμερα κάτω από τις δύσκολες οικονομικά συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας, οι λέξεις αυτές αποκτούν το πραγματικό τους νόημα.

Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται μάλιστα και η ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σύμφωνα με την οποία μέρος των εσόδων από τον χορό της 21ης Ιανουαρίου 2012 θα δοθεί προς ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων και Κοζάνης.

Η παρουσία όλων στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 στο οικογενειακό κέντρο «Κοσμοκίνηση» είναι χρήσιμη.