Νέα τριήμερη αποχή δικηγόρων από την Τρίτη
Πεμ, 08/04/2010 - 21:30

Σε νέες κινητοποιήσεις οι δικηγόροι απο την ΤρίτηΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δικηγόροι, οι οποίοι αποφάσισαν νέα τριήμερη αποχή από την επόμενη Τρίτη, κατά το διάστημα της συζήτησης του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αντιδρώντας στην επιβολή ΦΠΑ.Σε ανακοίνωσή της, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας τονίζει ότι «αποφάσισε να προστατεύσει με κάθε τρόπο τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συστηματικά αμφισβητείται και υπονομεύεται, με διοχετευόμενη παραπληροφόρηση, βλαπτική για το κύρος, την αξιοπρέπεια των δικηγόρων, ως συλλειτουργών της Δικαιοσύνης, ως επιστημόνων, ως ενεργών πολιτών, παραδίδοντας αν χρειασθεί τα κλειδιά των Συλλόγων, σε όσους επιθυμούν τη μετατροπή, την αλλοίωση του δικηγορικού επαγγέλματος-λειτουργήματος, καθώς και τη μετατροπή των Δικηγορικών Συλλόγων σε συνεταιρισμούς». Στο ίδιο σκληρό ύφος η Ολομέλεια αναφέρει ότι «η Δικαιοσύνη αντιμετωπίζεται διαχρονικά από την πολιτεία ως ο πτωχός συγγενής. Η αρνησιδικία οδηγεί, αν δεν έχει οδηγήσει, σε αναζήτηση λύσεων εκτός δικαστηρίων, μη νόμιμων. Αν επιθυμούν αυτή τη Δικαιοσύνη, εμείς δεν θα συμπράξουμε, ούτε θα τεθούμε απέναντι σε άλλες επαγγελματικές τάξεις».