Κανάλι YouTube

Είσοδος

Μαρτυρίες προσώπων που έζησαν στον πόλεμο

Έλλην στρατιώτης

Λίγα είναι τα χρόνια που μας χωρίζουν από τον Ελληνο-Ιταλικό Πόλεμο και οι μνήνες των λιγοστών ανθρώπων που ακόμη βρίσκονται στη ζωή είναι ότι καλύτερο για όλους μας.
Υπάρχουν βεβαίως και πολλές περιπτώσεις νεότερων ανθρώπων που μπορούν να  μεταφέρουν τις  μαρτυρίες συγγενικών τους προσώπων (παππούδες και γιαγιάδες), έτσι όπως τις άκουσαν .

Για τον λόγο αυτό θεωρείται άκρως χρήσιμη μια τέτοια διάσωση μαρτυριών τις οποίες όσοι θέλουν μπορούν να τις στείλουν με email στον σύλλογό μας πατώντας "επικοινωνία " στην αρχική σελίδα και γράφοντας τις μαρτυρίες τους την σχετική φόρμα (αναφερόμαστε στους νεότερους ηλικιακά) .
Όσοι πάλι δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν την σχετική φόρμα μπορούν να μας στείλουν με αλληλογραφία την μαρτυρία τους στην διεύθυνση του Συλλόγου μας ( ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ- Μοσχοπόλεως 1- 50100-ΚΟΖΑΝΗ).
Ενδιαφέρουσες πάντως είναι οι μαρτυρίες που ακούγονται στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" του Αλ.Παπαχελά της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ , που παρουσιάστηκε στις 13-10-2008 , τις οποίες ο αναγνώστης της ιστοσελίδας μπορεί να βρει στην διεύθυνση :

http://www.youtube.com/watch?v=5EEDKU2KYGI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=EbVuxbege3o

 
όπως επίσης και στα βίντεο που υπάρχουν στην ενότητα "Οπτικοακουστικό υλικό από τις ημέρες του πολέμου".
 
Ενδιαφέρουσα μαρτυρία χωρίς λόγια αλλά με την συνοδεία από ένα μοιρολόι είναι και το βίντεο που μπορεί να βρει κανείς στη διεύθυνση :

http://www.youtube.com/watch?v=e5ji_XmjPBs&feature=related
 
 

Your rating: None Average: 5 (3 votes)

Νέα του Συλλόγου