Κορονοϊός: 2845 κρούσματα και 12 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

https://www.epirusnews.eu/wp-content/uploads/coronavirus-600x402.jpg 600w, https://www.epirusnews.eu/wp-content/uploads/coronavirus-300x201.jpg 300w" sizes="(max-width: 681px) 100vw, 681px" />

Η σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ:

«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.845 , εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 490.552 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 134 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.812 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 12, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.948 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 165 (62.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.806 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 207 (ημερήσια μεταβολή +19.65%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 176 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).»