Εκδήλωση για τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό από την "Ενωμένη Ρωμηοσύνη"

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 18.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί από την “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κοζάνης εκδήλωση για για το έργο και τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Η εκδήλωση, την οποία σας συνιστούμε να παρακολουθήσετε , περιλαμβάνει προβολή του οπτικοακουστικού δίσκου : “Ο Εθναπόστολος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός”
και ομιλία με θέμα “Η φωνή της Ρωμηοσύνης”, με ομιλητή τον κ.Παπαδημητρίου Απόστολο.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Κοζάνης στην προσπάθειά του να προβάλλει το πολιτισμό μας, τα ήθη και τις παραδόσεις μας μέσα από ένα γενικότερο πλαίσιο αξιών και αρχών που πρέπει να χαρακτηρίζει όλους μας, συνεργάζεται στενά με το Κέντρο Ενότητας και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας “Ενωμένη Ρωμηοσύνη”, διατηρώντας άριστες σχέσεις.

Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής συγκαταλέγονται :

• η παρουσίαση του έργου των Εθνικών Ευεργετών των καταγόμενων εξ' Ηπείρου, που πραγματοποιήθηκε στην “Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία” των Ιωαννίνων στις 3 Μαρτίου 2012.
  • η δωρεάν διάθεση στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Αυγούστου του 2011 και 2012 που γίνονται στο Πάρκο των Ηπειρωτών, του ηχητικού και οπτικοακουστικού δίσκου που δημιούργησε η Ενωμένη Ρωμηοσύνη για τον “Γέροντα Παϊσιο”
  • η δωρεάν , επίσης, διάθεση των βιβλίων που εξέδωσε το ίδιο Κέντρο τόσο για τον “Γέροντα Παϊσιο” όσο και για τον “ Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό” και
  • η τακτική αρθρογραφία με βασικό θεματολόγιο το έργο και την ζωή των Εθνικών Ευεργετών που φιλοξενούνται στις σελίδες των δύο αξιόλογων περιοδικών “ΕΡΩ” και “ΡΩΜΝΙΟΣ” που εκδίδονται κι αυτά από το προαναγραφόμενο Κέντρο Ενότητας και Μελέτης-Προβολής των Αξιών μας .